Jdi na obsah Jdi na menu
 


Juliana z Okoře (modrý surcotte)

20. 7. 2014

 juliana-exterier-01.jpg

Juliana z Okoře je jeden z mých vůbec prvních šicích projektů, ale za tu dobu, co jí mám zkompletovanou, mi přirostla k srdci natolik, že jsem se rozhodla ignorovat drobné nedostatky jejího šatstva a nepředělávat jí J.

 

  Juliana je postava z knihy pověsti českých hradů a zámků a je to přesně ta nešťastnice, z níž se (údajně) stala proslulá okořská bílá paní J. V mé verzi je to ještě šťastné děvče, jehož největší starostí jsou výšivky na gobelínu J.

 

  Panenka je Mitchie od Disneyho z Muzikálu Camp rock, a zakoupila jsem jí v balení s kenem Shanem (s ním mám jiné plány J) v místní hračkárně. Je menší než klasická barbie a její tělíčko odpovídá Skipper (nemá tak „vyvinuté“ ženské partie).

 

  Šaty jsou dvoudílné a skládají se ze spodního cotte a svrchního surcotte:

-          cotte je vyrobeno z růžového 100% bavlněného plátna, lem výstřihu, rukávů a spodní lem šatů je vyšit nití a výstřih je zepředu navíc ozdoben korálkem, který zde simuluje knoflíček; rukávy jsou do 1/3 šměrovací a šaty se zapínají vzadu na háčky a očka

-          surcotte je vyroben z modrého polobavlněného plátna a jeho lemy jsou zdobeny květinovým motivem (zde si dovolím podotknout, že surcotte by měl být správně delší, ale stalo se…); zapínání nemá, jde panence jednoduše nasadit přes hlavu

 

-          šaty jsou doplněny gotickými střevíčky z jemné jelenice, křížkem na krk, opaskem a věnečkem se závojem

 

Náhledy fotografií ze složky Juliana